2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Een nieuwe autoverzekering uitzoeken: 5 tips!

Een nieuwe autoverzekering uitzoeken: 5 tips!

[Gastbijdrage] Stel je hebt net een nieuwe auto gekocht en daar ben je ontzettend blij mee. Uiteraard wil je daar zo lang mogelijk van genieten en dan is het verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten. Maar wat is nu een goede, nieuwe autoverzekering die precies dekt wat hij moet dekken? Waar moet je precies op letten? Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

Een nieuwe autoverzekering vergelijken 1. Vergelijken is de beste start

Om te beginnen is een nieuwe autoverzekering vergelijken de beste start. Je wil uiteraard kijken wat er allemaal op de markt is en welke verzekering het beste bij je past. Je kunt dit gemakkelijk online doen en verkennen welke opties er zijn. Daar kies je de beste uit en ga je verder met onderzoeken.

eigen risico 2. Hoog eigen risico is een risico

Iets waar je niet te makkelijk over na moet denken is jouw eigen risico. Het is een valkuil om deze zo hoog mogelijk in te zetten om maandelijkse lasten te verlagen. Je weet natuurlijk nu nog niet wat er allemaal gaat gebeuren in de toekomst en een auto-ongeluk kan nu eenmaal hoog in de papieren oplopen.

schadesturing 3. Bekijk de schadesturing

Het komt voor dat verzekeraars samenwerkingen zijn aangegaan met schadeherstellers. Dit is voor jou hartstikke handig, omdat jij in dit geval alles volledig vergoed kunt krijgen op het moment dat jij een ongeluk krijgt. Bekijk dus eerst of jouw nieuwe verzekeraar dit gaat dekken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kijken op autoverzekering.nl of soortgelijke sites.

Accessoires meeverzekeren 4. Accessoires meeverzekeren

Vergeet ook zeker niet de accessoires mee te verzekeren. Zeker als je een auto hebt waar veel nieuwe snufjes op zitten is dit een belangrijk onderdeel. Soms kan het zijn dat juist die accessoires nog hoger in de kosten oplopen en dat zou zonde zijn.

WA-verzekering 5. Uitgebreide WA-verzekering

Je bent in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, dus dat is in ieder geval de basis die je moet leggen. Daarnaast heb je ook een WA-casco verzekering die een bredere dekking biedt. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat de meerprijs is van deze verzekering, t.o.v. de lagere dekking.

Nieuwe autoverzekering uitgekozen?

Dat is wel zo verstandig! Waar let je nog mee opo bij de keuze van een nieuwe autoverzekering? Laat het weten in een reactie via de contactpagina.

Lees hier nog meer financiële tips >>


Verzeker je ook van de gedreven nieuwsbrief

 

 

[ Foto nieuwe autoverzekering ] Aangeleverd stockbeeld door auteur

02-08-2022

Tags: 5 tips bij het uitzoeken van een nieuwe autoverzekering financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl