2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Waarom een notitieboekje gebruiken handig is

Waarom een notitieboekje gebruiken handig is

[Gastbijdrage] Een notitieboekje gebruiken kan voor heel veel mensen heel slim zijn. Dingen opschrijven kan je namelijk heel veel opleveren. In de eerste plaats is het natuurlijk handig om dingen die je moet onthouden op te schrijven. Niet alleen kan je ze dan makkelijker terugvinden, het is ook bewezen dat je dingen gemakkelijker opslaat als je ze hebt opgeschreven. Je kan dit doen met de hulp van mijn notitieboekje. Dit is echter niet het enige wat je ermee kan doen, notities kunnen je ook op andere manieren helpen.

ideeën Meer uit ideeën halen

Een notitieboekje gebruiken is ook slim wanneer je meer met je ideeën wilt doen. iedereen kent dit probleem namelijk wel. Je hebt een heel goed idee of slim plan. Je krijgt het alleen op het moment dat je er helemaal niets aan hebt. En op het moment dat je dan weer thuis achter je bureau zit, heb je geen idee meer wat het was. Een notitie maken op het moment dat het idee tot je komt is dan natuurlijk de oplossing hiervoor. Zo zal je altijd kunnen terugvinden wat je bedacht had om er iets mee te doen.

schrijven notitieboekje Meer dan alleen schrijven

Een notitieboekje gebruiken kan je voor meer dingen doen dan schrijven alleen. Misschien ben je wel iemand die goed kan tekenen en dat ook graag doet. In dat geval kan het wel heel aantrekkelijk zijn om een goed boekje bij je te hebben zodat je altijd en overal lekker bezig kan zijn. Dit werkt ook nog eens heel ontspannend. Dat kan ook het geval zijn wanneer je kleine verhaaltjes schrijft. Ook in dat opzicht kan je dus voordeel hebben van het gebruik het boekje. Je bent dan altijd in staat om te doen wat je leuk vindt.

gevoelens en gedachten Omgaan met gevoelens en gedachten

Het is ook fijn om een notitieboekje te gebruiken om je gedachten en gevoelens te ordenen. Het is wel heel fijn om ze van je af te kunnen schrijven. Ook dit kan je goed helpen om er beter mee om te gaan. Deze gevoelens kunnen natuurlijk op elk moment de kop opsteken. Het is dan fijn dat je een boekje bij je hebt om ze te kunnen opschrijven om ze zo kwijt te kunnen. Voor mensen met bijvoorbeeld angsten is dit een goede therapie, zo blijkt uit onderzoeken.

digitaal nototieboekje Ook digitaal

Een notitieboekje gebruiken kan je niet alleen in papieren vorm doen. Het kan ook digitaal. Wanneer je aan het werk bent in je thuiskantoor bijvoorbeeld. Ook dan komt het met regelmaat voor dat je dus ook je dingen ergens op moet schrijven zodat je ze niet vergeet voor een later moment. In dat geval is het fijn dat je online ook notitieboekjes kan vinden die je kan gebruiken om alles uit je mogelijkheden te halen. Het is de moeite waard om je daar dus ook in te verdiepen.

Kantoor en schoolKantoor en school

Notitieboekje gebruiken handig?

Je ziet het, er zijn best veel redenen voor het gebruik van een notitieboekje. Niet vergeten he!

Meer voor je Hobby >>


Blijf ook bij met de nieuwsbrief

 

 

[Foto een notitieboekje van Ivan Samkov via Pexels]

09-07-2022

Tags: Een notitieboekje Hobby Werk Studie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl