2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Welke zwembaden zijn geschikt voor je tuin?

Welke zwembaden zijn geschikt voor je tuin?

[Gastbijdrage] Heerlijk! Het weer wordt weer wat beter en je wilt een zwembad in je tuin hebben. Er zijn verschillende soorten zwembaden maar je vraagt je eigenlijk wel af voor welk zwembad jij nu het beste kunt kiezen. Zwembadgigant geeft je hier tips om te helpen met de keuze die jij kunt maken. Bekijk hier welke zwembaden er zijn en goed passen.

Welke zwembaden Welke zwembaden zijn het beste?

Wij kunnen je natuurlijk niet zomaar zeggen welke keuze je moet maken. Het ligt voor een groot deel aan je tuin welk zwembad je er het beste neer kunt zetten.

Tuinvorm

Heb je een tuin die heel symmetrisch is ingericht dan is het mooier om te kiezen voor vierkante of rechthoekige zwembaden. Dit staat vaak mooier dan een rond zwembad. Wil je het wat speelser en heb je meer plek voor een rond zwembad dan is het niet raar dat de keuze dan daarop valt.]

Zwembadhoogte

De hoogte van de zwembaden is ook weer een zeer persoonlijke keuze. Zijn je kinderen al wat ouder of heb je geen kinderen en maak je er zelf het meeste gebruik van dan is het fijn om een zwembad uit te kiezen dat wat dieper is. Heb je wel kinderen en heb je geen plek om voor hen een apart bad neer te zetten? Zorg dan dat ze altijd grond onder hun voeten zullen hebben zonder dat zij met hun mond onder water komen.

zwembad filters Een zwembad met of zonder filter

Wanneer je niet elke keer je zwembadwater wilt gaan vervangen wanneer het er niet meer zo fris uitziet dan is het verstandig om te kiezen voor een zwembad met een filter. Vooral bij een zwembad waar veel water ingaat is dat aan te raden. Er gaat al snel heel wat liter water in een zwembad. Wanneer je dit elke week helemaal moet gaan verversen is dat aan aardig kostenplaatje waar je voor komt te staan.

Wanneer je een zwembad kiest met een filterpomp dan is de kans heel groot dat je er, bij goed onderhoud ervan, een hele zomer van kunt genieten zonder dat je het water helemaal moet verversen.

afwatering zwembad Zorg voor een goede afwatering

Moet je het water van je zwembad gaan verversen? Zorg er dan voor dat je, voor welke zwembaden dan ook, een goed afwateringssysteem hebt. Het mooiste zou het zijn wanneer jij het water meteen naar een put af kunt voeren door middel van bijvoorbeeld een slang. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wanneer jij het water weg laat lopen jouw tuin of die van de buren compleet onder water komt te staan. Dit zou alleen maar overlast geven en dat is iets wat je niet wilt.

intex zwembad

zwemmen onder toezicht Zwemmen voor kinderen onder toezicht

Zwemmen er kinderen in jouw zwembad? Zorg dan dat er toezicht is. Laat kinderen nooit alleen wanneer ze in het water bezig zijn, ongeachte welke zwembaden het ook betreft. Je wilt niet dat er ongelukken gebeuren en zoals we allemaal wel weten, zitten deze in een klein hoekje. Houdt dus altijd een oogje in het zeil!

Veel zwemplezier!

Nu weet je vast nog beter weet welke zwembaden geschikt kunnen zijn. 

Lees hier meer wooninspiratie  >>


Schrijf je ook in voor de verfrissende nieuwsbrief

 

 

[ Foto en tekst welke zwembaden: ] Zwembadgigant van Mundo Recreatie.

 

29-06-2022

Tags: Welke zwembaden zijn geschikt voor je tuin?

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl