2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Collageen: dit doet het eiwit voor je

Collageen: dit doet het eiwit voor je

Heb je de trend gemist? Collageen is het nieuwe supplement om te gebruiken. Collageen is namelijk een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is en erg belangrijk is voor de algehele gezondheid. Tot je 25e maak je flink wat collageen aan, maar dit wordt minder naarmate je ouder wordt. Wat het precies doet voor je en hoe je het gebruikt leggen we je in dit artikel uit.

collageen functie Wat doet collageen?

Collageen is eigenlijk ontzettend belangrijk voor je. Het helpt niet alleen je huid, maar het zit ook in je spieren, botten en kraakbeen. Zo helpt het bij de huidelasticiteit. Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en dus een stralende en vollere huid houdt. Kortom: het kan huidveroudering tegengaan. Daarnaast beschermt collageen ook je darmen. Dit komt omdat collageen onderdeel is van het  het bindweefsel rondom de darmen en dus  je spijsvertering beschermt. Tot slot is collageen ook onderdeel voor de opbouw van je spieren. Dit komt omdat het glycerine bevat wat de spieren voorziet van voldoende voeding.

Gebruik collageen Hoe gebruik je collageen?

Dat het gebruiken van collageen belangrijk is, is duidelijk. Collageen kun je makkelijk eten, namelijk uit de volgende voedingsbronnen: wit vlees, quinoa, zalm, bonen, linzen, noten, bladgroenten, bessen en citrusfruit.

Collageen kun je daarnaast ook als suppletie nemen, namelijk in de vorm van poeder. Collageen wordt in de dierlijke variant uit vis gehaald. Echter is vegan collageen een perfecte optie voor de veganisten onder ons, of als je milieubewuster wilt leven zonder dierenleed. Stiekem is dat natuurlijk altijd het beste!

Collageen in suppletie vorm wordt vaak met water of in een smoothie gemengd en ‘s ochtends gedronken. Collageen is niet voor niets een volwaardige trend geworden in onze samenleving, want het gebruik en de voordelen ervan zijn terug te zien in een flinke verfrissing van de huid bij mensen die dit gebruiken.

Lees meer over Gezondheid >>

[Foto Collageen via Pexels:] door Jonaorle


Er is meer dan collageen... ontvang de verfrissende nieuwsbrief

 

 

10-06-2022

Tags: Collageen Gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl