2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Veilig inloggen Belastingdienst? Kies dit!

Veilig inloggen Belastingdienst? Kies dit!

Log je in bij de Belastingdienst in met je DigiD? En gebruik je hiervoor alleen een gebruikersnaam en wachtwoord? Stel dan de eerstvolgende keer dat je inlogt direct de DigiD app of sms-controle in. Zo kan je veilig blijven inloggen bij de Belastingdienst. Lees hier op ZoKiesje.nl hoe je de extra beveiliging activeert.

beschermen privacy Vanaf 1 oktober 2022

Om je persoonlijke gegevens nog beter te beschermen, kan je bij de Belastingdienst vanaf 1 oktober 2022 alleen nog inloggen met de DigiD app of met extra sms-controle. Je hebt dan altijd je (mobiele) telefoon of tablet nodig om in te loggen. Zo is de kans kleiner dat iemand anders met jouw gegevens kan inloggen.

activeren sms digid Activeer in enkele stappen DigiD app of sms-controle

Moet je de komende tijd iets regelen met je DigiD? Bijvoorbeeld je aangifte, je rekeningnummer wijzigen of je definitieve aanslag van de Belastingdienst online bekijken? Activeer dan direct de DigiD app of de extra sms-controle.

Zelf kiezen met de DigiD app

Met de DigiD app hoef je geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die je zelf kiest. De app is makkelijk en veilig. Om de DigiD app te gebruiken, hebt u een smartphone of tablet nodig. Het instellen van de app is in enkele minuten geregeld. Op digid.nl/hulp/stapvoorstap vind je instructievideo’s en stappenplannen die je helpen bij het activeren van de DigiD app.

veilig inloggen belastingdienst video

Sms-controle

Je kunt ook kiezen voor sms-controle. Voor het activeren van sms-controle heb je een mobiele of een vaste telefoon nodig. Je krijgt na het invullen van je telefoonnummer een brief thuis gestuurd met een activatiecode om zeker te zijn van je identiteit.

Sms-controle Sms-controle activeer je in 7 stappen:

  1. Ga naar digid.nl. Klik rechtsboven op Mijn DigiD.
  2. Klik op Met gebruikersnaam en wachtwoord en log in.
  3. Ga naar Sms-controle. Klik achter Sms-controle niet actief op Sms-controle aanvragen en klik op Doorgaan.
  4. Vul je telefoonnummer in en klik op Volgende. Heb je geen mobiele telefoon? Dan kan je het nummer van de vaste telefoon invullen. Zet in dat geval een vinkje voor 'Ik wil gesproken sms-berichten ontvangen'. En klik op Volgende.
  5. Je ontvangt een (gesproken) sms van DigiD met daarin een code.
  6. Vul deze code in en klik op Volgende.
  7. Binnen 3 dagen krijg je een brief met een activeringscode. In de brief lees je hoe je de sms-controle activeert met de code.

Belastingdienst hulp Hulp nodig?

De Belastingdienst helpt je graag. Er zijn verschillende manieren waarop je hulp kunt krijgen:

Via de website van DigiD

Hier vind je ook meer informatie over iemand machtigen als je je zaken voor de Belastingdienst door iemand anders wilt laten regelen.

Bel gratis de BelastingTelefoon

Dat kan op 0800 0543. Je kunt bellen op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij jouw in de buurt.

Balie gemeentehuis en kantoren

Je kunt ook terecht bij een balie in één van de belastingkantoren. Ook zijn er steunpunten te vinden in verschillende gemeentehuizen en stadskantoren. Via de BelastingTelefoon (0800 - 0543) maak je een gratis afspraak.

Informatiepunt Digitale Overheid

Stel je vraag aan een medewerker van een dit Informatiepunt Digitale Overheid. Op de website kan je zien waar het informatiepunt in jouw buurt is.

Meer lezen over Financiën >>

[Bron tekst en beeld: persbericht Veilig inloggen Belastingdienst van HvdM]


Ontvang de nieuwsbrief voor tips zoals Veilig inloggen Belastingdienst

 

 

03-06-2022

Tags: Veilig inloggen Belastingdienst

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl