2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een lichtstraat voor meer daglicht

Zo kies je een lichtstraat voor meer daglicht

Een huis waar je je goed in voelt, willen we allemaal. Dat realiseer je al met een persoonlijke en eigentijdse aanpak van je interieur. Maar alles begint bij een goede basis en voldoende woonruimte. Het groeiende aantal verbouwingen in Nederland onderstreept deze woonwens. Daarbij verbouwen we bij voorkeur duurzaam en functioneel met oog voor wooncomfort en een goede diepte-investering. Want ook de waardevermeerdering telt in deze tijd van lagere tot geen rente op ons spaargeld. De stijgende materiaalkosten vallen bij dit rendement gelukkig nog steeds in het niet. Belangrijk is daarvoor wel de keuze in renderende verbouwingen die meer ruimte, functie én licht toevoegen. Dat bereik je al vrij eenvoudig met een aanbouw voorzien van een lichtstraat voor meer daglicht!

verbouwing daglicht Verbouwen voor meer licht en ruimte

Een verbouwing die zorgt voor meer woon- en leefruimte kan eenvoudiger dan je denkt. Bijvoorbeeld door gewoon je bestaande pui te verwijderen en een geïsoleerde serre aan de woning te bouwen. Dat kan zelfs met vloerverwarming en allerlei luxe mogelijkheden zoals een open haard, ruimtebesparende harmonicadeuren en... een lichtstraat overkapping! Een overkapping aan de gevel leidt namelijk al snel tot minder lichtinval in je woning zo'n lichtstraat ondervangt dit probleem. Een serre aanbouw met extra daglicht kan ook nog eens in elke woonstijl, van klassiek tot modern of industrieel.

Aan de gevel of vrijstaand

Of pak je liever eerst de buitenruimte aan met een nieuw buitenverblijf, een veranda, poolhouse of een praktisch tuinkantoor? Let ook dan op voldoende natuurlijk daglicht, dat is wel zo duurzaam en comfortabel. Een lichtstraat kan in tegenstelling tot een dakraam zowel in een overkapping aan de gevel als in de vorm van een geheel vrijstaande overkapping.

professioneel maatwerk Lichtstraat professioneel maatwerk

Een lichtstraat op maat in je serre of overkapping op maat is de ideale oplossing voor meer daglicht in je woning. Het is wel een specialisme dus het is aan te raden om alleen met echte vakmensen in zee te gaan. Alleen professionals gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van hoogwaardige lichtstraten bieden blijvend woonplezier.

schilddak Schilddak, zadeldak of lessenaar

Er bestaan verschillende vormen en typen lichtstraten voor je bestaande of nieuwe overkapping:

Schilddak

schilddak

Een schilddak heet ook wel een zadeldak met 'wolfseinden' en kan je midden en vrijstaand op je platte dak plaatsen. Dankzij de keuze uit diverse afmetingen en glassoorten is er altijd wel een passende, fraaie oplossing te creëren. Dit model lichtstraat geeft nog meer daglicht in huis dankzij maar liefst vier zijden met schuin glas. Het unieke ontwerp maakt deze optimale lichtopbrengst mogelijk. Het beste kies je voor een onderhoudsarm schilddak dat bestaat uit Mahonie hardhout en aluminium afdeklijsten.

Zadeldak

 zadeldak daglicht

Een normaal zadeldak heeft een lichtstraat met twee zijden schuin glas. Het glas loopt naar het midden toe omhoog.

Lessenaar 

lessenaar meer daglicht

Als je echter een lichtstraat voor tegen de gevel nodig hebt kom je uit bij een zogenaamde 'lessenaar'. Dit lessenaarsdak met vlak glas wordt schuin gemonteerd en is daardoor goed tegen je gevel te plaatsen.

dakkapel offerte Een dakkapel als alternatief?

Gebruik voor een complete dakkapel als kant-en-klaar alternatief of speciale dakkapel constructies dan deze handige offerte tool:

Ga je toch voor een lichtstraat voor meer daglicht?

Welke verbouwing ligt er bij jou in het verschiet en kijk je nu anders aan naar de basiskeuzes die je wilt maken? Laat het weten via onze contactpagina of deel het liefst ook in onze socials.

Meer tips voor fijner wonen >>


Schrijf je in voor de handigste nieuwsbrief

 

 

 

[ Foto's Een lichtstraat voor meer daglicht :] Met dank aan De Lichtstraat Expert.

 

04-05-2022

Tags: Een lichtstraat voor meer daglicht huis tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl