2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Te hoge WOZ? Bespaar en maak bezwaar

Te hoge WOZ? Bespaar en maak bezwaar

Heb je de jaarlijkse WOZ-waarde al binnen van je gemeente? Je vindt het als trotse woningeigenaar dan vast leuk om te zien wat je huis inmiddels waard is. Zeker in de wetenschap dat de marktwaarde bij verkoop vaak stukken hoger ligt. Maar let op: de gemeente taxeert niet voor jouw plezier maar baseert er verschillende gemeentelijke lasten op. Een lage waardering is dus in je voordeel! ZoKiesJe.nl maakt je daarom graag wegwijs in het bureaucratische proces van deze Wet Waardering Onroerende Zaken. In circa 1 op de 5 gevallen stelt de gemeente de WOZ-waarde te hoog vast! Lees daarom vooral hoe je simpel geld bespaart door handig bezwaar WOZ te maken!

wet WOZ besparen Dit is de Wet WOZ

Als grond- of woningeigenaar betaal je onroerendezaakbelasting (OZB) aan je gemeente. De hoogte van deze belasting hangt dus af van de WOZ-waarde van je woning maar zeker ook je gemeente. De OZB is een percentage van de WOZ-woningwaarde.

Je gemeente bepaalt de woningwaarde jaarlijks en gaat daarbij steeds uit van 1 januari van het voorgaande jaar. Je kunt dus jaarlijks snel achterhalen of je weer niet te veel betaalt. Want, schrik niet er zijn meer belastingen dan je denkt gebaseerd op deze WOZ-waardebepaling naast de OZB:

De WOZ-waarde kan ook nog eens van belang zijn als je je woning wil verkopen of als je een hypotheek wil aanvragen. Helaas stelt men de WOZ-waarden onnauwkeurig vast met behulp van een computer... 

te hoge WOZ Maak bezwaar tegen te hoge WOZ

Als je het niet eens bent met de hoogte van de belasting die je moet betalen of met de vastgestelde waarde van je (vakantie)woning of stuk grond kan je gelukkig bezwaar maken. Dit kan tot zes weken na de waarde vaststelling. Achterhaal daarom tijdig of dit bij jouw het geval én de moeite waard is. Het mooie is dat de gemeente je gemaakte kosten vergoed als je in je gelijk wordt gesteld voor je eigen huis. Reken jij jezelf tot de slimmere Nederlandse woningeigenaren? Betaal niet te veel aan de genoemde belastingen en laat je WOZ-bezwaar door een professional uitvoeren. Check dan wel even of dit op basis van ‘no cure no pay‘ gaat dan heb je alleen maar wat te winnen.

kussens Bespaar ruim 200 euro

Zorg nu dus dat je niet teveel belasting betaald en kom in actie. Daarvoor bestaan gelukkig ook dienstverleners die de kooltjes voor je uit het vuur halen. Een goed voorbeeld is Kosteloosbezwaar.nl Zij maken belasting besparen voor woningeigenaren heel makkelijk doordat je het online kunt regelen en niet onbelangrijk zelfs gratis!

Hun ervaren juristen en taxateurs verzorgen voor jou een bezwaarschrift tegen de OZB-aanslag die bij jou als koopwoningeigenaar zo rond februari op je deurmat valt. Het is heel simpel: als de WOZ-waarde van je woning door dit bezwaarschrift lager uitvalt met als resultaat een verlaagde aanslag, moet de gemeente een proceskostenvergoeding verstrekken. Daardoor kan men deze service gratis aanbieden en is dit ook genoeg om de in mindere mate afgewezen bezwaren te dekken. Het bezwaarschrift kan je gemiddeld maar liefst 214 euro per jaar schelen!

kosteloos bezwaar woz Service voor kosteloos bezwaar

kosteloos bezwaar woz

Deze dienstverlener bestaat al sinds 2014 en is uiteraard niet de enigste in de branche. Zij stellen wel de allerbeste service te bieden. Dat kan je inderdaad terugzien aan een hoge onafhankelijke klantenbeoordeling. Zo scoren zij bij de feedback company een 9,2 en dat na ruim 500 reviews. Onderscheidend is de persoonlijke aandacht die je er krijgt en dat zij je WOZ-waarde geheel handmatig controleren. Het is bij online twijfel altijd fijn als je gewoon kunt bellen en mailen voor persoonlijker contact. Daarnaast kan je je gegevens en status makkelijk checken in je interactieve digitale dossier. 

Te hoge WOZ verlaagd?

Hopelijk hebben we je de weg gewezen naar dit mogelijke voordeel. Het is leuk om te horen als het goed is gelukt dan delen we dat hier ook.

Doe hier meer financiële inspiratie op >>

Schrijf je ook in voor de slimme nieuwsbrief

 

 

18-03-2022

Tags: Te Hoge WOZ Financiën Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl