2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je de fijnste en beste dartpijlen

Zo kies je de fijnste en beste dartpijlen

Hoe je meer dartpijltjes in een dubbel of triple gooit? Een beetje darter zal stellen dat je gewoon heel veel moet oefenen. Toch kan het juiste dart materiaal je aan een betere score helpen. Je ziet toppers vast niet voor niets overstappen naar een andere set dartpijltjes als het even niet loopt. ZoKiesJe.nl mikt in dit artikel op goede tips om de beste dartpijlen te kiezen. Dat zijn vaak ook direct de fijnste pijltjes. Je kan niet altijd zes gooien is de troostende uitdrukking maar toch zeker wel een keertje dubbel 20? Lees daarvoor snel verder.

kussens Darts is voor iedereen

Of je nu in de kroeg, de achtertuin, op zolder of op een echte dartclub darts speelt: darten is puur plezier en topsport! Besef dat elk spelniveau zijn charme heeft. Door meer te spelen, zal je zien dat je als vanzelf beter gaat gooien. Het is ook nog eens heel goed voor je concentratie, alertheid en oog-handcoördinatie. Hou het daarvoor wel bij 0.0...

soorten sierlijke kussentjes Dart materiaal en onderdelen

Voor de echte beginners: darts speel je ieder altijd met een setje van drie pijlen die je uiteraard een voor een gooit op een dartbord. Elk dartpijltje bestaat uit vier onderdelen:

  1. De flight: met vier vleugels aan de achterzijde. Deze flights zijn er in allerlei bijzondere kleuren en patronen, maar daar ga je heus niet beter van gooien. Helaas moet je deze kwetsbare flights met regelmaat vervangen als je veel gooit.
  2. De shaft: het middendeel tussen de barrel en de flight in om de flight vast te houden". Het materiaal is kunststof of aluminium dat wat steviger is maar toch kan verbuigen. De kunststof shaft is een beetje lichter en kwetsbaarder. Die breekt nog wel eens af.
  3. De barrel: deze is van koper, tungsten (wolfraam), staal of messing waardoor deze vooral het dartpijl gewicht bepaalt. Je hebt de barrel tussen je vingers bij het gooien waarbij een goede grip belangrijk is. Je hebt keuze in barrel-lengte, -breedte en een gladde of stroeve grip. 
  4. De punt. De plastic kan je eraf draaien en vervangen, bij de stalen kan je de punt aanscherpen met een slijpsteen.

De dartpijlen die je het meeste ziet, zijn de zogenaamde steeltip-pijlen voor de standaard dartborden, veelal van staal. Van dit type bestaan er setjes voor beginner tot professional. Er zijn ook softtip-pijlen met een punt van plastic voor elektronische dartborden en dan nog de betere pijlen met tungsten, koperen of messing barrels. De prijzen kunnen best uiteen lopen. Het begint van zeer betaalbare dartpijltjes als de brass darts tot echte 'winners' zoals die van tungsten.

dartervaring Dart ervaring en keuzes

Als je net begint met darten mis je helaas soms het dartbord. Dan is een onbreekbare, stevige dartpijl wel zo handig. Met een dikkere grip (barrel) heb je vervolgens als gevorderde gooier meer controle over je dartpijl. Een topdarter kan een serieuze gooi doen een hoge score door zo vaak als mogelijk 180 te scoren. Die drie pijlen moeten dan wel goed samen in het kleine de triple 20 vak passen. Daarvoor zijn de 'profpijltjes' vaak dunner. Hoe dan ook is de perfecte pijl met een bepaalde brass-combinatie heel persoonlijk en gaat het er maar net om waar de voorkeur van jou als darter naar uit gaat. 

Als het bovenstaande afweegt, kan je bij je keuze voor de voor jou fijnste en beste dartpijlen dus het beste letten op:

  1. gewicht
  2. materiaal inclusief combinaties en
  3. de prijs (van 9,95 tot. zo maar 450 euro...)

kussens kopen Merken en verkooppunten

In merken heb je heel veel keuze. Veelvoorkomend si Bull's, Harrows en Unicorn. Maar misschien heb je ook wel van Innergames, Longfield, Nodor of Target gehoord. En wat dacht je van de pijlen van onze dart held Michael van Gerwen?

Je dartpijlen koop je het eenvoudigste gewoon online of je moet eerst willen proef gooien. Dat kan bij sommige speciaalzaken- of sportwinkels. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende webshops en online warenhuizen zoals hier op bol.com, ook bij gespecialiseerde, voor het echte topmateriaal.

lifestyle living darts Een voorbeeldige online shop 

Een mooi voorbeeld van een duurzaam online verkoopkanaal voor je darts is de LifestyleLiving.shop.

Lifestyle Living

Je vind er innovatieve, ecologische en kwaliteitsvolle producten waaronder ook de beste dartpijlen. Mocht je toch nog vragen hebben dan staat hun klantenservice voor je klaar, zowel voor, tijdens als na je aankoop.

Extra duurzaam

Het is fijn om te merken dat deze webshop het maximale doet voor het milieu:

Tip: Lifestyle Living Dartpijlen Set

beste dartpijlen set

Met de Lifestyle Living Dartpijlen Set kan je heel makkelijk zelf je ideale dartpijl samenstellen. Wat staat je dan nog in de weg om 180 te gooien en te roepen? De mooie premium giftbox (jawel, je kunt het ook weggeven, maar vast met pijn in 't 'darthart') bevat:

Met deze professionele 32-delige set is toch ook geschikt voor beginners dus iedereen gaat direct compleet van start. 

Veel sport en spelplezier

We wensen je een sportieve keuze die past bij je stijl en wissel eens van set als het even niet loopt. Wat zijn jouw favoriete dartpijlen? Leuk om van je te horen via onze socials!

Doe hier meer hobby-ideeën op >>


Schrijf je ook in voor de leuke nieuwsbrief

 

 

[ Foto's Beste dartpijlen :] Hoofdvisual CC0 Pexels | Productfoto Lifestyle Living

15-03-2022

Tags: de beste dartpijlen hobby

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl