2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Sierlijke kussens kies je zo voor huis en tuin

Sierlijke kussens kies je zo voor huis en tuin

Het is echt even tijd voor wat vrolijkheid thuis en weer steeds meer buitenshuis. Daarbij mogen onze zintuigen ook positief geprikkeld worden. Zeg nou zelf, wat helpt daarbij beter dan wat extra kleur, een speelse vorm en wat meer comfort? Want lekker en plezieriger zitten met zo nodig een extra steuntje in de rug geeft ontspanning en daar wordt je als vanzelf blij van. ZoKiesJe.nl wijst je graag op de toepassing van sierlijke kussens die hieraan bijdraagt.

Kussens mogen gezien worden en maken je interieur en tuin helemaal af. Of koop je alvast een setje in voor een stijlvolle picknick? Dat kan desnoods alvast in de woonkamer!

kussens Afwisseling in kussendesign

Verander je jouw interieur graag met de seizoenen mee of volg je liever de laatste kleur- en dessintrends? Dat kan heel eenvoudig en sfeervol met sierkussens als finishing touch in een wat tijdlozer interieur. Sierkussens zijn kussens van vaak wat compacter formaat en dienen vooral als versiering op een bank, stoel of ander type meubel. Vergeet ook het voeteneind van het bed niet en sierlijke kussens staan vast prachtig op je tuin- of loungeset. Maar gewoon op de vloer of steunend tegen de muur kan natuurlijk ook.

kussens accessoire

Laat de kwast en die tapijt- of behangrol dus maar liggen en ga voor het plezier van deze simpele accessoires. Maak binnen of buiten goede sier met zulke sierlijke kussens. ZoKiesje.nl geeft hieronder wat tips voor de beste keuze.

soorten sierlijke kussentjes Soorten sierlijke kussens

Ga uiteraard voor die dessins of kleuren van je eigen smaak. Er bestaat een enorme variëteit in stijlen en ontwerpen. De dessins lopen van uni of geblokt tot gebloemd of een artistieke of natuurprint. De vierkante kussenformaten lopen veelal van 45x45cm tot een wat groter formaat van 60x60cm. Er bestaan echter ook andere vormen zoals rechthoekige, ronde of ovale sierkussens. Vooral de rechthoekige kussens zijn geschikt om je onderrug te ondersteunen, handig voor de wat diepere banken en stoelen.

styling kussens

Ook in de soort stof is er veel mogelijk van katoen en polyester tot velvet voor een luxe uitstraling. Dat bereik je ook met allerlei bijzondere versieringen zoals franjes en kwastjes. Die kan je er ook zelf aan toevoegen voor je persoonlijke, unieke kussen! Een bezoek aan een fourniturenwinkel is zo weer een apart leuk uitje. Sierkussens zijn er dus voor binnen en buiten maar voel je vrij om deze met elkaar uit te wisselen. Daar staat echt geen straf op, hou alleen wel rekening met de weersinvloeden en gebruik. Niet elk kussen is namelijk 'all weather'.

Sierlijke kussens combineren Combineer tot een eigen twist

Pas verschillende groottes, typen en stoffen toe. Geef diepte aan je interieur door ze vervolgens bij en achter elkaar of op elkaar te plaatsen. Ook bijzonder sfeervol: integreer je nieuwe kussens in je woonstijl door accenten van je kunst, wandkleur of meubels terug te laten komen in je sierkussens. Wat dacht je van een Van Gogh reproductie samen met een Van Gogh kussen? Of een kussen met een afbeelding of kleurstelling van je favoriete design stoel? Met de rietveldstoel in primaire kleuren is dat vooral heel makkelijk.

combinatie sierkussens

Simpele trucjes

Als je sierkussens combineert, kan je je ook tot een van deze uitgangspunten beperken om het jezelf gemakkelijker te maken:

kussens kopen Makkelijk kopen

Tegenwoordig spelen zelfs de bouwwinkels in op de trendy vraag naar sierkussentjes. Maar een breed assortiment zal je eerder vinden in de betere woonwinkels, in de speciaalzaken. Een basiskeuze tref je in het warenhuis en tegenwoordig maak je je keuze toch ook redelijk in de grotere tuincentra. Maar eigenlijk kies je veel completer, makkelijker en leuker online zoals bij deze tuinkussenshop zodat je echt goed kunt vergelijken, ook samen!

Zit je er al goed bij?

Hopelijk kijk je nog eens goed naar je kussenverzameling. Het lijkt ons leuk om te horen welke wijzigingen je hebt doorgevoerd met sierlijke kussens in bijvoorbeeld je woon- slaapkamer of op balkon of terras.

Doe hier meer wooninspiratie op >>

Schrijf je ook in voor de kleurrijke nieuwsbrief

 

 

[ Foto's sierlijke kussens :] Tuinkussenshop.nl

 

08-03-2022

Tags: Sierlijke kussens huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl