2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je het leukste carnavalsfeest

Zo kies je het leukste carnavalsfeest

'Waar is dat feestje?' vroegen De Pitaboys zich al af in hun après-skihut feestnummer. Nou hier dus en ook op heel veel plaatsen tijdens het komende carnaval. Van zondag 11 t/m dinsdag 13 februari 2024 kunnen we weer los gaan en lekker gek doen. Dag werk of studie, hallo Prins Carnaval! ZoKiesje.nl wijst je graag de weg naar elk leukste carnavalfeest van groot tot klein. Waar ga jij nog even 'uit je dak' voordat de vastentijd begint? 

Carnavalsfeest in elke vorm 

Je zou het bijna vergeten maar oorspronkelijk is Carnaval namelijk een katholiek feest in de periode voordat het vasten begon. Gedacht wordt dat het startte in de middeleeuwen in Italië in de vorm van het maskerde bal.

geschiedenis carnavalsfeest

Maar het carnavalsfeest van nu kan ook afgeleid zijn van heidense festijnen, ruim voor de verspreiding van het christendom. Ons feest lijkt namelijk al verdacht veel op de Romeinse Saturnaliën en hun orgastische feesten (Bacchanalia). Alleen goed aan- of verkleden was er blijkbaar nog niet bij...

Leukste carnavalsfeesten vinden

Ben je een echte diehard carnavalsvierder en zelfs lid van de plaatselijke carnavalsvereniging? Dan weet je vast wel de weg naar je favoriete carnavalsfeestje. Maar ook dan is het wel zo leuk om eens verder te kijken dan je neus lang is. Tot nu toe was het best lastig om alle regionale en provinciale feesten te vinden.

carnavalsfeesten vinden Zoeken via de media

Met een uitgebreide zoektocht via social media of Google vind je er altijd wel wat. Gebruik dan ook de regio of een plaatsnaam in je zoekopdracht. Je kunt bijvoorbeeld op Facebook naar Carnavalspagina's zoeken of je gebruikt de Instagram-hashtag carnavalsfeest. Ook de lokale traditionele media als het regionale dagblad, lokale (huis-aan-huis)blad of het feestnummer van de carnavalsvereniging helpen je verder. Toch blijft het gevoel knagen of je echt wel de beste hotspots vind en bezoekt. Kijk ook eens buiten je comfortzone voor een ultieme carnavalsparty! Het carnaval telt immers genoeg dagen voor de nodige variatie.

carnavalsplatform Carnavalsplatform voor landelijk overzicht

Carnavalsfan logo

Een mooi initiatief is Carnavalsfan.nl. Dit is inmiddels het grootste Nederlandse carnavalsplatform. Dankzij deze website is het carnavalsnieuws niet meer beperkt tot de regio en de provincie. Carnavalsfans kennen namelijk geen grenzen en zitten in ons heel feestlandje. Hoe mooi is het dat deze dagen bijdragen tot meer verbinding met elkaar en Carnavalsfan draagt daar extra aan bij.

carnavalsagenda Carnavalsagenda

Naast het laatste carnavalsnieuws en volop inspiratie voor en dóór fans filter je zo naar je leukste carnavalsfeest. Bekijk online maar eens de grootste landelijke carnavalsagenda. Het is een ideale keuzehulp voor elk feest waar dan ook.

carnavalsagenda nederland

Met gemak zoek je op:

Vooral de selectie op regio en datum brengt je direct al veel verder dan bij een alternatieve zoektocht. Als gezellige extra verbindt het partyplatform voor carnaval vierend Nederland ook nog eens online met het motto #liefdevoordatfeest met een mega 'Digitale Optocht' op hun homepage. Deze hashtag kan je ook zelf gebruiken als je je feest-selfies deelt. Zo promoot je het Carnaval in Nederland en blijft de liefde voor het feest voor altijd bestaan!

Veel plezier tijdens je leukste carnavalsfeest, Alaaf!             

We hopen dat je veel plezier beleeft tijdens de carnavalsdagen en dus ook op een bijzondere nieuwe plek voor extra bruisende energie. Van de Snollebollekes tot Carnaval in Oeteldonk of '‘t Groôte Pleinfestijn' in de Kruikenstad. Het kan gelukkig allemaal weer. Bekijk voor na het feestgedruis ook eens deze uitjes in Eropuit >>

NB Als je jouw carnavalsgemeente of -regio mist op het platform Carnavalsfan kan je mailen naar redactie@carnavalsfan.nl.

Schrijf je ook in voor de feestelijke nieuwsbrief

 

 

[Foto's:] Hoofdvisual, logo en agenda van Carnavalsfan.nl. | Historische foto door Door Andrea Mantegna - Giorgio Lise, L’incisione erotica nel Rinascimento, p. 18., Publiek domein, https:// commons.wikimedia.org / w / index.php?curid=1471635

02-02-2024

Tags: leukste carnavalsfeest er op uit

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl