2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een geschikte autoverzekering

Zo kies je een geschikte autoverzekering

Ga je binnenkort je allereerste auto kopen? Of ben je weer toe aan een nieuwe auto? Zodra je een auto op je naam laat zetten, ben je direct verplicht om ook een autoverzekering af te sluiten. Geen enkele automobilist mag onverzekerd de weg op gaan. Dat lijkt een duidelijke regel. Toch is het niet eenvoudig om een geschikte autoverzekering te vinden. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar ook de prijsverschillen doen ons duizelen. Want waar let je op als je een autoverzekering kiest? En hoe kun je zoveel mogelijk op de premie besparen? In dit artikel geven we 3 tips om de keuze wat te vergemakkelijken.

Geschikte autoverzekering dekking 1. Kies de juiste dekking

Bij het vinden van een geschikte autoverzekering is het eerst belangrijk om de juiste dekking te bepalen. Feit blijft dat in Nederland heel veel automobilisten oververzekerd rondlopen. En dat is zonde, want een onnodig hoge dekking zorgt alleen maar voor extra kosten. Jammer als je hier vervolgens niets uit zal halen. Zelfs niet wanneer je bij een ongeval betrokken raakt. Daarom is het goed om je verzekering op de waarde (en dus leeftijd) van je auto aan te passen. In Nederland kennen we 3 verschillende dekkingen:

Om te bepalen welke dekking je nodig hebt, is het belangrijk om naar de waarde van de auto te kijken. Wanneer de auto nog maar nauwelijks iets waard is, zal je de hoge premie er nooit uithalen. Zelfs niet wanneer je de auto volledig total loss rijdt. Daarom zal je een zeer oude auto nooit allrisk verzekering. Vanaf een leeftijd van circa 10 jaar wordt zelfs aangeraden om enkel nog een WA verzekering af te sluiten. Dit is minimaal verplicht als je een eigen auto bezit en zal in geval van schade enkel de schade van de auto die je hebt geraakt vergoeden.

Bij auto’s tussen de 5 en 10 jaar wordt een beperkt casco verzekering aanbevolen. Deze dekt niet alleen de schade aan andere auto’s, maar ook gedeeltelijk aan de eigen auto. Bijvoorbeeld bij stormschade, inbraak, enzovoorts.

Is je auto jonger dan 5 jaar? Dan is deze nog relatief nieuw en ook veel meer waard dan de oudere modellen. In dat geval is een WA volledig casco verzekering, ook wel allrisk verzekering in de volksmond genoemd, de beste keuze.

autoverzekering vergelijken 2. Autoverzekering vergelijken

Nu je weet welke dekking je nodig hebt, kun je heel gemakkelijk online vergelijken. De premies zijn zeker niet bij iedere verzekeraar gelijk. Met een online vergelijker kun je dus eenvoudig berekenen welke autoverzekering voor jou het voordeligst is. Lees wel ook goed de kleine lettertjes. Soms is een autoverzekering die nu goedkoop lijkt, uiteindelijk een stuk duurder. Bijvoorbeeld omdat het de premie na een jaar plotseling enorm omhoog gooit. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook het geval.

geschikte verzekering auto 3. Lening afgesloten? Verzeker de auto goed!

Steeds meer mensen sluiten een lening af om een auto te kunnen kopen. Geen probleem, maar het kan wel problemen opleveren als de auto total loss wordt gereden of er sprake is van diefstal. In dat geval móet de auto goed verzekerd zijn. Anders loop je het risico dat je de lening niet volledig af kunt betalen en in de financiële problemen terecht komt. Kies zolang de lening loopt dan ook altijd voor een allrisk verzekering.

Geschikte autoverzekering gevonden?

Mooi zo! Let jij op nog andere zaken bij je keuze van een geschikte autoverzekering? Deel je tips dan via de contactpagina. Hier lees je meer over andere financiële producten en diensten >>


Schrijf je in voor de zuinige nieuwsbrief

 

 

[ Foto geschikte autoverzekering ] Antoni Shkraba via Pexels

11-02-2022

Tags: Zo kies je een geschikte autoverzekering: 3 tips! Financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl