2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo voorkom je plagen op kamerplanten

Zo voorkom je plagen op kamerplanten

Ken je dat? Met veel liefde en enthousiasme heb je wederom nieuwe kamerplanten gekocht als opfrisser van je interieur. Als aanvulling maar waarschijnlijk eerder als vervanging van planten die het helaas weer niet gered hebben. Dat komt dan meestal door insectenplagen op je kamerplanten en daar zijn er helaas hel wat van zoals trips, spint, wolluis en de bekende bladluis. Steeds weer nieuwe planten kopen, loopt zo jammer genoeg aardig in de prijzen. ZoKiesje.nl informeert je daarom graag over een duurzame, biologische oplossing om plagen op kamerplanten te voorkomen en te bestrijden.

Ontstaan van plagen op kamerplanten

Jouw gezonde kamerplanten zullen niet snel last krijgen van 'plaaginsecten'. Belangrijk is dat je je geliefde planten de meest geschikte plek geeft in je interieur en het groen goed verzorgd. Als je denkt dat je het goed doet, kan droge, warme radiatorlucht en tocht toch nog roet in het eten gooien. Of misschien staat die ene plant toch bepaalde momenten van de dag in te felle zon. Een instinker is verder uit liefde te veel water geven. Het lijkt vreemd maar het is juist goed als de potgrond tussendoor droog kan worden. Ook een overdaad aan plantenvoeding kan je groene vrienden vatbaar maken voor ziekten. 

Plagen herkennen

Wist je dat vraatinsecten en bladluizen daadwerkelijk aan je kamerplanten zuigen om voedingsstoffen binnen te krijgen. Met de suikers en eiwitten uit de plantensappen kunnen zij zo groeien. Het resultaat zijn misvormde of verkleurde of bladeren en slechte plantengroei. Als je planten en de vensterbank of omgeving plakkerig worden dan komt dat door honingdauw. Dit ontstaat doordat luizen dit omzetten uit plantensuikers en bijkomend nadeel is dat honingdauw een voedingsbodem vormt voor zwarte schimmel. Ben je wel klaar met die kleverige toestand?

Biologische bestrijding bij kamerplanten

Met het nieuwste product van het merk Chrysop pak je alle insectenplagen in een keer aan. Van trips tot hardnekkige spint en van wolluis tot die irritante bladluis. Deze oplossing is ontwikkeld door het sympathieke familiebedrijf Biogroei. Zij zijn niet voor niets pionier in biologische bestrijding bij kamerplanten. 

Werking en toepassing

Het nieuwe product kan je wel uniek noemen vanwege zijn eenvoud. De kaartjes hang je namelijk heel eenvoudig op in je kamerplant(en). De samenstelling is biologisch en daarmee echt onschadelijk voor je planten en nog belangrijker geheel veilig voor je huisdieren en voor jezelf.

biologische bestrijding

Maar hoe werkt plagen op kamerplanten bestrijden dan denk je misschien nog steeds? Nou, heel simpel; de Chrysop-kaartjes bevatten de eitjes van Chrysopa carnea. Deze Chrysop-larven bestrijden voor jou de bladluis, wolluis, spint en tripslarven op je kamerplanten. Zo helpen beestjes tegen beestjes! Van alle plagen zijn alleen volwassen tripsen zo niet te bestrijden. Tegen bladluis helpen ook nog eens heel inventief de larven van lieveheersbeestjes.

Kostenbesparend

De kaartjes Chrysop-kaartjes zijn dus heel handige, nuttige helpers om plagen op kamerplanten te voorkomen en je complete collectie planten goed te beschermen. Dat scheelt weer een dure gang naar het tuincentrum! Je koopt de kaartjes in een handzame verpakking met 5 of 20 kaartjes gemakkelijk online. Op de website lees je in het Kenniscentrum ook nog veel meer over de verschillende plagen en biologische, duurzame oplossingen. 

chrysop plagen op kamerplanten

Ervaring met plagen op kamerplanten?

Heb je te maken gehad met een van de genoemde plantenplagen? We zijn benieuwd naar jouw ervaring met de oplossingen. Laat het weten via onze contactpagina.

Bekijk meer interieurtips >>

Schrijf je ook in voor de groene nieuwsbrief

 

 

[Foto's:] Hoofdvisual van Cottonbro via Pexels | Productfoto's van Biogroei.nl

 

31-01-2022

Tags: Plagen op kamerplanten Huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl