2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Kies je een voordelig samenlevingscontract?

Kies je een voordelig samenlevingscontract?

Neemt je relatie nu toch wel een heel serieuze vorm aan? Dan denk je misschien wel aan samenwonen of heb je die mooie stap inmiddels zelfs al gezet. Vergeet dan niet om een samenlevingscontract af te sluiten. Daarin leg je samen afspraken vast en dan hebben we het niet over een avondje uit nu het weer kan. ZoKiesJe.nl helpt je graag op weg om jullie zaakjes goed te regelen. Dat hoeft je de kop of relatie niet te kosten met een voordelig samenlevingscontract.

Waarom een samenlevingscontract?

Het afsluiten van een samenlevingscontract dwingt je in positieve zin om bewust samen over een aantal zaken na te denken. Zo kan je in jullie samenlevingscontract afspraken maken over bijvoorbeeld de:

Maar je regelt er ook een verblijvingsbeding in dat er voor kan zorgen dat je bij overlijden van je partner de gemeenschappelijke bezittingen kunt houden. Daar horen ook spullen bij met een hoge emotionele waarde!

Zelf maken of laten opstellen?

Je kunt deze punten natuurlijk zelf samen opstellen of laten opstellen bij een notaris. Daarbij kan je er ook voor kiezen om je relatie niet formeel contractueel vast te leggen. Maar als je bijvoorbeeld een partnerpensioen wilt ontvangen dan is een notarieel samenlevingscontract wel verplicht. Als je het samenlevingscontract bij de notaris wilt afsluiten is vereist dat jij en je partner ouder zijn dan 18 jaar (meerderjarig) en geen van beide mag onder curatele staan. Hou er rekening mee dat de kosten voor een samenlevingscontract tegenwoordig kunnen verschillen per notaris.

Voordelig samenlevingscontract afsluiten

Online kan je echter ook makkelijk een samenlevingscontract afnemen, bijvoorbeeld bij een veilig, erkend platform als NuNotariaat. Dat is dan een standaard contract zonder al te veel ingewikkelde samenstellingen of uitzonderingen. In 90% van de gevallen kan je namelijk zo'n voordelig samenlevingscontract afsluiten. Dit standaard contract vul je samen eenvoudig thuis in en dan hoef je het daarna alleen maar te ondertekenen bij een notaris. Zo bespaar je aanzienlijk in de arbeidsuren van de notaris en daarmee op je portemonnee!

Samen kiezen

Welke keuzes maken jullie samen? Ons advies is in ieder geval de keuze voor zekerheid met een officiële en complete akte. Geeft het online regelen van een officieel samenlevingscontract jullie rust? Of mis je bepaalde zaken die je zelf graag vast zou willen leggen? Laat het weten in een reactie via onze contactpagina.


Ontvang de gratis nieuwsbrief

 

 

[Foto:] van Blue Bird via Pexels

25-01-2022

Tags: voordelig samenlevingscontract financiën relatie

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl