2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Laadpaal laten installeren? Bespaar vakkundig!

Laadpaal laten installeren? Bespaar vakkundig!

Tegenwoordig is elektrisch rijden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daarbij is het belangrijk dat al deze auto`s opgelaten moeten kunnen worden. De kosten voor het laden bij een openbare laadpaal liggen tussen de € 0.30 en € 0.59 per kWh. Heb je een eigen laadpaal, dan wordt het opladen een stuk voordeliger: je betaalt dan gemiddeld € 0.23 per kWh. Je kunt op termijn dus een hoop geld besparen door je eigen laadpaal aan te schaffen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een laadpaal maar ook je laadpaal laten installeren en wat zijn de voordelen?

Voordelen thuis voor eigen laadpaal laten installeren

Het hebben van een eigen laadpaal heeft veel voordelen.

laadpaal laten installeren thuis Altijd laden

Met het bezit van een eigen laadpaal heb je altijd een beschikbare laadplek waardoor je iedere dag met een volle accu de weg op kunt.

sneller laden Sneller

In vergelijking met het laden via een stopcontact, laad je auto tot 10 keer sneller op met een eigen laadpaal.

veiliger auto laden Veiliger

Daarnaast is het een stuk veiliger op eigen terrein. Bij een openbare laadpaal ligt je waardevolle laadkabel er kwetsbaar bij zodat deze eerder zal beschadigen en mogelijk ook gestolen kan worden. 

voordeliger laden Voordeliger

Mocht de laadpaal op je eigen terrein staan, dan kun je deze eventueel ook delen en hier een vergoeding voor vragen. In sommige gemeentes is het mogelijk om subsidie te krijgen voor het plaatsen van een laadpaal.

Door de laadpaal gaat je elektriciteitsverbruik omhoog, hierdoor kan het een goed moment zijn om zonnepanelen te overwegen. Daarmee wek je je eigen energie op en zo kun je besparen op je energiekosten. Om nog meer te besparen op je energierekening kun je kiezen voor een slimme lader. Naast het inzicht dat je krijgt in je energiegebruik met een slimme lader, zal er meer stroom afgegeven worden aan de laadpaal als de energietarieven voordeliger zijn in bijvoorbeeld de nacht. 

Wat gaat een laadpaal thuis kosten?

Het aanschaffen van een laadpaal kost eerst een hoop geld. Op termijn bespaar je echter veel geld, omdat de kosten voor het laden lager liggen met een eigen laadpaal. Het materiaal voor de laadpaal kost gemiddeld tussen de € 500 en € 1.200. Het installeren van de laadpaal kost gemiddeld tussen de € 300 en € 1.900. De prijs voor de aanschaf van een laadpaal ligt gemiddeld tussen de € 800 en € 2.400 inclusief installatie. 

De laadpaal dient op een aparte groep van minimaal 16A aangesloten te worden. Mocht je deze nog niet hebben, dan moet je een nieuwe groep in de meterkast laten aanleggen. Een extra groep aanleggen kost gemiddeld € 100. 

Gebruik deze handige offerte tool voor een nieuwe laadpaal:

Laadpaal laten installeren door elektriciën

Via MyGo vind je een geschikte elektricien in jouw buurt voor het installeren van een laadpaal en/of het aanleggen van een extra groep. Na de aanschaf van de laadpaal heb je altijd een beschikbare laadplek en zal je op termijn besparen op de stroomkosten!

Bespaar vaker met de gratis nieuwsbrief

 

 

[Foto:] van Kindel Media via Pexels

29-01-2022

Tags: laadpaal laten installeren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl