2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Welke koffie kiezen? Gebruik deze koffiefeiten

Welke koffie kiezen? Gebruik deze koffiefeiten

[Gastbijdrage] Nederlanders zijn koffiedrinkers. Dagelijks worden er gemiddeld vier koppen koffie gedronken. Dat is 260 liter koffie per persoon per jaar! Wereldwijd wordt er zelfs ruim 1,5 miljard kopjes koffie geconsumeerd. Zwarte koffie wordt het meest gedronken en mannen drinken meer koffie dan vrouwen. Lees hier meer leuke feiten over koffiedrinken en hoe we koffie kunnen zetten.

Zwart of met melk?

Er zijn vele manieren om koffie te drinken. Het merendeel van de mensen drinken hun koffie zwart. Bijna 50 procent drinkt de koffie zonder melk. Vrouwen drinken hun koffie gemiddeld genomen met melk zoals cappuccino, café latte en macchiato. Mannen prefereren meer espresso, americano en lungo. Zwarte koffie en cappuccino worden het meest gedronken.

Koffiezetten op vele manieren

Er zijn diverse methoden om koffie te bereiden. Thuis wordt de koffie het meest gezet met een koffie filterapparaat, eventueel uitgebreid met een koffiebonenmaler. Er wordt dan voor meerdere koppen koffie gezet wat bewaard wordt in een thermoskan. Voor een individueel kopje koffie wordt gebruik gemaakt van filterpads, cups en een espressoapparaat. Mede door Douwe Egberts Senseo is het één-kopsysteem populair geworden. Er zijn inmiddels zo’n 55 koffievariaties op de markt. Eenzelfde, maar duurdere manier is de bereiding met koffiecups. Het merk Nespresso introduceerde ze en inmiddels hebben meer merken deze manier van koffie zetten overgenomen zoals Douwe Egberts, Illy en Nescafé

Espressomachines worden populair

We drinken minder oploskoffie. Het is meestal gevriesdroogde koffie waarbij uitsluitend heet water wordt toegevoegd. Een percolator en cafetière worden ook niet veel gebruikt. Deze manier van koffiezetten wordt in ons land weinig toegepast. De espressomachine geniet wel steeds meer belangstelling. De geavanceerde apparaten maken het mogelijk om koffie op individuele voorkeur te bereiden. De apparaten kunnen inclusief een bonenmaler geleverd worden voor een vers kopje koffie.

Koffie is lekker en ontspannend

Volgens het branche koffierapport 2020 wordt koffie gedronken omdat mensen het lekker vinden en omdat koffie energie geeft. Ook wordt het drinken van koffie als een ontspanning gezien. Koffie wordt vooral thuis gedronken en op het werk. In restaurants wordt vooral gekozen voor een speciale koffie. Gemalen koffie wordt het meest gekocht in de supermarkt. Supermarkten bieden steeds meer koffievarianten aan. De markt voor speciale koffiesoorten wordt groter. Steeds meer mensen kiezen hun eigen koffiemerk via online shops of specifieke koffiewinkels.

Welke koffie kiezen?

Je ziet er is veel te kiezen in koffiesoorten maar ook in persoonlijke koffiegewoonten en de wijze van koffiezetten. Heb je je keuze al kunnen maken? Laat het weten via onze socials! Lees hier al het nieuws over lekkere keuzes maken in Eten & Drinken >>


Ontvang ook de ontspannende nieuwsbrief

 

 

[ Gastauteur Welke koffie kiezen :] Koffiecentrale.nl is al dik 14 jaar specialist in premium espresso koffie. Zij selecteren koffie en theeproducten zelf op smaak voor zowel particulieren als kantoren of horeca. De specialisatie ligt in premium espressokoffie, veelal van Italiaanse afkomst.  

[ Foto Welke koffie kiezen :] Chevanon Photography via Pexels

05-01-2022

Tags: Welke koffie kiezen Eten & Drinken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl