2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Snel herstel na een haartransplantatie: 4 Tips

Snel herstel na een haartransplantatie: 4 Tips

[Gastbijdrage] Als je een haartransplantatie hebt ondergaan, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten zodat het herstel wordt gestimuleerd. Zo is het belangrijk om er vanaf te blijven de eerste dagen, je veel rust neemt, op je rug slaapt en als extra kun je ook nog vitamines slikken. Op ZoKiesJe.nl zetten we hier de vier belangrijke tips voor snel herstel na een haartransplantatie op een rij.

haartransplantatie Tip 1. Blijf er zoveel mogelijk vanaf!

Voor het herstel is het belangrijk om er zoveel mogelijk van af te blijven. Zeker de eerste tien dagen na de transplantatie. Het zitten aan de hoofdhuid of er op krabben is uit den boze. Dit kan je erg lastig gemaakt worden omdat het flink kan jeuken. Zorg dat je op dat moment wat afleiding creëert zodat je ergens anders aan denkt. Na die tien dagen zullen de wonden langzaam gaan helen waardoor je er weer voorzichtig aan kunt zitten. Ook de jeuk zal op dat moment gelukkig stukken minder gaan worden.

rust haar Tip 2. Neem rust

Als je een haartransplantatie hebt ondergaan is het van groot belang dat je zoveel mogelijk rust neemt. Dit betekent niet dat je de hele dag op de bank hoeft te liggen maar fysiek zware activiteiten zul je moeten laten. Sporten zit er dus bijvoorbeeld voorlopig niet in. Ook het dragen van zware boodschappentassen en de huishouding moet je even aan een ander overlaten. Als je gaat zweten kan dit ten koste gaan van goed en snel herstel van de hoofdhuid.

herstellen haartransplantatie

rugslapen haar Tip 3. Op je rug slapen

Als je slaapt kun je onverwachte bewegingen maken en dat kan er voor zorgen dat het herstel minder soepel verloopt. Het is daarom belangrijk dat je probeert om de eerste dagen op je rug te slapen. Dit kan best onprettige situatie zijn als je normaal gesproken anders ligt. In veel gevallen zul je van je behandelaar ook een speciale kussen meekrijgen waar je je hoofd op moet leggen. Deze kussen voorkomt eventuele zwellingen op het hoofdhuid.

vitamines slikken Tip 4. Vitamines slikken

Het is ook goed om wat extra vitamines tot je te nemen. Vitamine B zorgt ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd en zorgt voor de algehele gezondheid van het hoofdhuid. Je kunt vitamine B bij iedere drogisterij aanschaffen of bij de apotheek. Je kunt ook kiezen voor multivitaminen. Hier zitten verschillende vitamines in inclusief vitamine B.

Ervaring met herstel na een haartransplantatie?

Deel je ervaring en tips dan via de contactpagina. Lees hier meer over Mode & Schoonheid of Gezondheid.

 

[Gastauteur en visuals:] Visus Haarkliniek biedt met alle aandacht voor veiligheid een excellente kwaliteit en superieure deskundigheid. Deze is opgebouwd in jarenlange ervaring. Uitgangspunt is de intensieve voorlichting van hun patiënten die mede leidt tot tevredenheid met de behandeling.


Krijg jij de verzorgde nieuwsbrief al?

 

 

29-12-2021

Tags: Herstellen na een haartransplantatie Mode & Schoonheid gezondheid

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl