2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Ontdek deze desserts van over de hele wereld

Ontdek deze desserts van over de hele wereld

Voor velen is het dessert het hoogtepunt van het diner. In nagenoeg iedereen schuilt namelijk wel een zoetekauw. Wil jij met de feestdagen je familie verrassen met een verrukkelijk dessert? Lees dan dit artikel en ontdek de lekkerste desserts van over de hele wereld.

Chocolademousse desserts 1. Chocolademousse

Het eerste Franse recept voor mousse, ofwel: “schuim”, dateert al uit de 18e eeuw. Deze kenmerkende fijne, sponsachtige textuur ontstaat door een mengsel van het eiwit en de crème. Chocolademousse, de meest populaire variant, heeft de Franse grenzen overschreden en is verworden tot een van ’s werelds populairste desserts.

Dessert Tiramisu 2. Tiramisu

Dit Italiaanse dessert gemaakt van koffie, likeur, cacao, mascarpone, eieren, suiker en lange vingers is ook in Nederland een groot succes. Heerlijk volle, romige tiramisu valt altijd in de smaak. Er zijn ook allerlei variaties mee te bedenken.

macarons dessertje 3. Macarons

Rond en knapperig van buiten, zacht en smeuïg van binnen en kleurrijk alom: lang leve de macaron! Een echte Franse klassieker. De beste plek om te genieten van deze zoete lekkernijen gemaakt van eiwitten en amandelmeel is uiteraard Parijs, maar ook als toetje met bijpassend ijs of zoetigheid bij de koffie is het zeer geschikt.

brownies werelddesserts 4. Brownies

Er wordt beweerd dat deze chocolade- en notentaart het resultaat is van een kok die was vergeten gist aan een cake toe te voegen. Waar of niet: deze heerlijk smeuïge taart is een groot succes. Serveer de brownie met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus en genieten maar!

Baklava dessert 5. Baklava

Dit is een dessert voor de échte zoetekauwen: dit Turkse al dan niet Griekse taartje van filodeeg, badend in zoete siroop en gevuld met hazelnoten of pistachenoten is ontzettend zoet, maar o-zo-verrukkelijk. Serveer met vanille-ijs en je hebt een volledig dessert.

crumble toetje 6. Crumble

Dit ontzettend populaire dessert, ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, heeft haar grenzen inmiddels ver overschreden en staat verschijnt over de hele wereld op regelmatig op tafel. De combinatie van zoetzuur fruit afgedekt met krokante deegkruimels is werkelijk waar verrukkelijk. En perfect voor de koude wintertijd!

Meer over lekkere recepten en voeding lezen? Ga dan snel door naar onze pagina Eten & Drinken.


Ja, ik wil ook die zoete nieuwsbrief

 

 

[Foto Tiramisu:] Boodschappen.nl

03-12-2021

Tags: Desserts van over de hele wereld Eten & drinken desserts

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl