2010-dane-deaner-284390-unsplash Zo Kies Je
Zo kies je een goed dartbord voor thuis

Zo kies je een goed dartbord voor thuis

'One hundred and eighthy' schalt door onze huiskamers bij weer een succesvolle worp van 'onze' dartkampioen Michael van Gerwen! De kreet staat inmiddels dan ook ook synoniem voor succes dankzij de resultaten van Nederlandse darters tijdens kampioenschappen als het PDC World Darts Championship. Deze successen maken het dartspel niet alleen in de horeca maar ook thuis extra populair. Dan gooien we natuurlijk ook graag zo'n triple 20. Oefening baart kunst zeggen ze maar kunnen een goed dartbord of eigen wedstrijdpijltjes een handje helpen? ZoKiesJe.nl verdiept zich daarom hier voor je in het vinden van het juiste dartbord voor thuis.

goed dartbord materiaal Materiaal van een goed dartbord

Je hebt allerlei combinaties van materialen maar kiezen hoeft niet moeilijk te zijn...

Het bord zelf

Er bestaan dartborden in verschillende materialen zoals kurk, hout, gewoon opgerold papier en het vooral populaire sisal. Elk hedendaags dartbord is eigenlijk van dit sisal gemaakt omdat het zeer duurzaam is. In tegenstelling tot een dartbord van papier of hout laat dit veerkrachtige materiaal geen gaatje achter na het gooien van je pijltje (als je het bord raakt tenminste). Tja, je moet maar net van gatenkaas houden he...

Bedrading

Let ook goed op de bedrading van het dartbord oftewel het ijzerwerk dat de scoringsvlakken omvat. Een dunnere bedrading (Blade Wire) is niet voor niets populair want dan ketsen je pijltjes minder snel af. Zo'n bouncer is altijd om te huilen. De goedkopere dartborden tot € 30 herken je aan een vastgeniet raster. Die eeuwig loskomende nietjes zitten zelfs naast de door jou begeerde zijkanten van een triple en maken het vakje kleiner en verhogen de bounce-kans. Je ziet het: een hogere dartscore heeft zo zijn prijs.

Draaibare cijferring

Je bord is extra duurzaam als het een roterende cijferring heeft. Als het goed is ontstaan in de triple 20 de meeste gaatjes. Om eenzijdige slijtage te voorkomen kan je dan de ring steeds wat verschuiven. Zo verdeel je de slijtage gelijkmatig.

merk goed dartbord Wat is een goed merk dartbord?

De beste kwaliteit dartborden zijn van Winmau, QX Max en Nodor vanwege het Afrikaanse Sisal-materiaal met een hoge vezeldichtheid. Een kampioen en nummer 1 onder de dartborden is Winmau Darts. De merknaam betekent dan ook 'win meer'. Hun dartbordtype Blade 6 triple core is overtuigend prijswinnend van 2019 t/m 2021 volgens het platform Dart.info.

Runner up is het Lifetime Dartbord als het beste goedkope dartbord gevolgd door de Unicorn Eclipse Ultra met de classificatie 'mooiste dartbord'. Noemenswaardig is ook het modernste dartbord Target Aspar. Modern staat hierbij voor minimalistisch en stijlvol. Door het wat hardere Sisal herstellen de gaatjes wel wat slechter en vallen de pijltjes er snel uit maar ja, het oog wil ook wat he?

kosten dartbord en pijltjes Wat kosten dartbord en pijltjes?

Het bovengenoemde dartbord Winmau Blade 6 heeft ook nog eens de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor een professioneel goed dartbord is de prijs opvallend laag maar vergelijk wel goed de prijzen want die kunnen echt verschillen per aanbieder. Met een prijs van rond de 55 euro is het dartbord geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde darter. Bij een professioneel dartbord moet je denken aan prijzen tot circa euro 100,-. Je hebt ook leuke combinatieaanbiedingen van een bord met pijlen zoals een echte 'Michael van Gerwen Dartbord Combi-Deal Set'.

goed dartbord als set

Daarnaast is darten zonder pijltjes lastig. Je gooit altijd met een setje van drie pijlen. Ieder pijl heeft vier delen, de:

Meest gangbare dartpijlen zijn de steeltip-pijlen. Je hebt setjes voor beginner tot professional. De prijsrange loopt van heel betaalbare dartpijlen als brass darts tot toppers als tungsten dartpijlen. Bij je keuze kan je letten op gewicht, materiaal en uiteraard de prijs. Wil je vaker raak gooien? Kijk dan eens naar de 'Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten''. Deze dartpijlen zijn in samenspraak met Michael van Gerwen ontwikkeld en zijn dus precies zoals onze topdarter ze het liefst ziet. 180! Schrik echter niet; je hebt dartpijlsets van 9,95 tot maar liefst 460 euro.

levensduur dartbord Gaat een dartbord lang mee?

De levensduur van je dartbord is afhankelijk van de kwaliteit, intensiteit van het gebruik en natuurlijk het onderhoud. Als je echt met grote regelmaat dart speelt, gaat een goed dartbord circa drie jaar mee. Je bepaalt eigenlijk zelf het moment van vervanging, het is net hoe hoog je de lat legt.

darts kopen Waar koop je een goed dartbord?

Kopen van dartpijlen online bij een dartshop is heel gemakkelijk, net als een goed dartbord, zeker nu je onze informatie hebt kunnen lezen. Er bestaan verschillende webshops die gespecialiseerd zijn maar je kunt ook eerst eens proefgooien in een gespecialiseerde sportzaak of warenhuis.

Doe je een gooi naar een goed dartbord?

We wensen je dan veel sport en spelplezier met je nieuwe dartbord en trefzeker pijlen. Doe de dartsport nog even een plezier en gooi dit bericht op je socials samen met je highscore. 


Schrijf je in voor de prijswinnende nieuwsbrief

 

 

[Foto's:] Sfeerbeeld Geoffrey Bressan via Pexels | Productfoto Mcdartshop.nl

01-02-2022

Tags: Zo kies je een goed dartbord voor thuis sport spel

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl